I'd bury my dreams underground.

Hej söt ni!
Idag är en tisdag vilket alltid betyder att jag är sjukligt trött. Sov en stund när jag kom hem. Sedan gjorde jag religionsläxan.... Måste fixa spanskaläxan också. I skolan var det fine. På matten har vi börjat med dervatan, lite svårt att förstå såhär i början, men det ljusnade efter ett tag. På eftermiddan blev det mer matte i form av en mattelabb.

Hörrni jag bröjar redan få ångest inför julklappsinhandlandet. Alltså inte för att jag inte gillar det, jag älskar att handla julklappar, men det känns som att jag inte kommer att hinna! Sista veckorna innan jullovet blir rätt köriga, med prov och sånt. Men på fredag iallafall ska jag ut och göra en första julklappsräd. Det blir nog bra.

På lördag är det första december! Det är underbart! Jag undrar vad det är för slags julkalender i år?
Nu ska jag ner och kirra lite middag. Love. /Lovisa

i miss you.

Hallå.
Jag vill att min dator ska bli frisk igen. Jag vill utplåna viruset. Jag vet inte hur man gör. Jag vill ha alla bilder på min dator. Jag vill ha mitt bildredigeringsprogram på min dator. Jag vill ha min musik från min dator. Jag vill ha alla roliga grejer på min dator. Jag saknar min dator. Jag älskar min dator.

/en ensam själ

ötzi, pizza, kuzin.

Godeftermiddag!
Skriver på syrrans dator idag med. Min är fortfarande död. Stackars. Helgen har varit en trevlig en. I fredags åt jag godaste middagen på länge och kollade sen på Idol. I lördags pluggade jag lite grann, bakade en megagod kaka (den är redan nu en klassiker!) och på kvällen lekte jag med min syster. Idag har jag varit på en snabbvisit i huvudstaden. Mina släktingar som annars bor i Bryssel, min morbror och min kusin Lukas, var på besök. Vi gick på historiska museét och kollade på en utställning om Ötzi, en 3000 år gammal snubbe som hittades i alperna ganska nyligen. Välbevarad och sådär. Ja, ni har säkert hört talas om honom. Sedan gick vi hem till mormor och morfar och käkade pizza och kusinmyste. Riktigt värt. Vi halv fyra åkte jag hem. Och nu sitter jag här. Ser att jag har väldigt brottom eftersom att mitt pass börjar om 20 minuter. Och jag vågar inte cykla i det här vädret!

Gotta go! Pease. /Lovisa

hur man botar en fanatiker.

Hallo!
Men hörrni jag är så trött så trött så trött. Jag var carzy i skolan av trötthet och när jag kom hem halv fem så KÄMPADE jag mig igenom 20 sidor i boken 'Hur man botar en fanatiker' av Amos Oz, och sedan somnade jag på fem röda. Herregud. Sedan var jag tvungen att vakna, för då skulle jag äta och sedan var jag tvungen att skriva religionsläxan som utgick från det jag hade läst i boken... Inte direkt lätt liten läxa då jag skulle försöka komma på en lösning för Israel-Palestina-konflikten. Well well. Nu har jag legat i sängen och sett min dator gå mot stupet (= har fått virus på datorn och den håller nu på att packa ihop. Internet funkar inte, eller snarare webbläsarna Mozilla & Explorer). Det suger ju lite. Nu tjuvade jag i alla fall syrrans dator ett tag. Kikade lite på Boston Tea Party (pure love) och slösurfade lite. Men nu måste jag gå och knåpa ihop en engelskaläxa. Drygt. Jag vill sova.

Imorn är det fredag, hur skönt är inte det!?
Love. /Lovisa

elephant gun - beirut

Hej allihopa!

Dagens låt:
Elephant gun - Beirut.

Dagens frisyr: Långt och tussigt.
Dagens smink: Mascara.
Dagens klädsel: Svarta stuprör och rosa blus med rosor. Kontraster!
Dagens händelse: Har gjort ett matteprov och varit hos tandläkaren... Annars inga särsklida händelser.
Dagens vill ha: Sömn. Och inte skola.
Dagens drog: Förhäxad, ja den där serien. Haha, så sjukt. Hela dagen har kretsat runt förhäxad.
Dagens tråkigaste: Äh, vi ska vara positiva.
Dagens finaste: Män som spelar trumpet. Så fint.
Dagens köp: En burk linsvätska.
Dagens mat: Syrris gjorde middag. Det var gott. Lax i sås och pressad potatis.
Dagens mående: Sprängande huvudvärk. En gnutta ångest som ligger och knager i bakhuvudet. Men annars är jag glad!

Sådärja. Nu tänkte jag leka med min vän fysiken.
Puss på er. /Lovisa

söndag.

image203

Hejhej!
Gud vad seg jag är idag... La mig ändå vid tolv igår och sov till halv elva, men är ändå jättetrött. Idag har jag iallafall jobbat matte, spanska, kollat på Idol och slö-tittat på lite annan tv. Måste plugga mycket mer matte. Prov på tisdag. Ikväll ska jag träna veckans favoritpass. Det blir skojigt.

Igår var jag och familjen på middag hos Wetterbergarna (Elins familj). Det var så kul att träffa dom igen! Synd bara att jag inte fick träffa deras utbytesstuden Tyler som bor där nu istället för Elin. Och Elins brorsa Oskar var också borta, det var tråkigt. Aja, det var väldigt kul att träffa dom övriga iallafall, dom är som min andra familj! Fast det kändes såklart konstigt att Elin inte var där... Jag pratade iallafall med henne igår morse på telefon, det var skönt. Den fuskisen har ju 3 månaders sommarlov nu och ska ikväg på en road trip genom Nya Zeeland i några veckor. Jag är verkligen inte avundsjuk!

Nej nu måste jag återgå till förändringshastigheter och derivatorer och annat kul!
Puss och kram /Lovisa

if i was young i'd flee this town.

image202

Hej!
Gud jag kan inte fatta att det är fredag idag. Jag trodde att det var onsdag eller lördag. Idag har jag i alla fall varit hemma. Skolan kändes inte riktigt rätt idag, och jag hade ändå inga viktiga lektioner... Dagen började ett par timmar i sängen, där jag skrev klart en svenskauppsats. Sedan kom Anna, runt halv ett, och vi käkade lunch. Pasta med tomatpastasås. Vi frågade oss själva hur många gånger vi har ätit den rätten. Kanske 63 eller 85 gånger. But it's damn good! Sedan mest var vi. Gjorde varm choklad, åt smarrig kaka och myste. Någon gång innan fem åkte vi hem till Anna och bytte om till träningskläder. Fast innan vi åkte till F & S så sjöng vi julsånger.

Ikväll har jag och Mamma gått på bio. 2 days in Paris. Alltså, jag hade inte förväntat mig något, men den var faktiskt jättebra. Jag skrattade mycket och jag gillade verkligen skådisarna. Och det var inte sådär dåligt som det brukar vara i amerikanska filmer att dom är i ett annat land och så snackar dom ändå engleksa fast med lite brytning typ. Nej, i den här filmen pratades det nästan bara franska. Och att den utspelade sig i Paris var ju inte alls dåligt. Inte alls. Eller jo, dåligt för att jag längtar så sjukt mycket tillbaka. Aja, se den om du får tillfälle!

Nu är jag sooo tired. Men jag ska nog läsa lite först. Måste få lite New York i hjärnan innan jag somnar, då vet jag att jag kommer drömma underbara drömmar. Hihi.
Nattinatti. /Lovisa

mummy is old.

image201
Hejhallå!
Ligger i sängen och svettas. Jag är lite rädd för att frysa. Har pappas flis och mjukisbyxor och duntäcke och kanske 18 kuddar runt mig. Så jag svettas måste jag erkänna. Men bättre än att frysa iallafall! Idag fyller som sagt mamma år. Grattis till henne! Hon fick en fin väska och lite annat smått och gott. Bilden här ovanför är från Paris. Bakgården på vårt hotell. Åh.

Nu ska jag alldeles strax ta tag i mig själv och gå och duscha. Måste plugga lite också. Sen ska jag fixa till mig lite. Sätta på mig en klänning och lite klackar. Sedan åka ner på stan och möta upp mamma och syrran och vi ska dra till Stockholm. Där blir det köp av presenter till mamma, lite kusinträff och restaurang.

Ha en fin dag! /Lovisa

day off.

image200

Godeftermiddag!
Åh, det är underbart, idag och imorgon är jag ledig! Så himla skönt, hade inte kunnat komma mer lägligt. Imorse sov jag till elvasnåret sådär, sedan gick jag upp och åkte ner till stan. På stan köpte jag först födelsedagspresenter till lilla mor. Ett läppstift, en eyeliner, en ögonbrynspenna och en mascara. Haha, hon behöver påfyllning av nessecären kan man säga. Sedan gick jag till H&M och gav mig själv en liten belöning. Ett par snortighta svarta byxor och en vinterjacka. Vinterjackan är jag inte helt hundra på, köpte den mest för att det var mysig päls på insidan av den. Sen så krossades mitt hjärta. Jag hittade nämligen jordens finaste skor. Ååh. Ett par ankelboots i den perfekta gråa nyansen, med den perfekta jättehöga stilettklackan, en perfekt liten platå och mina fötter trivdes som prinsar i dom. ÅH. Men ett par ankelboots är ju liksom det sista jag behöver just nu... Buhu. Och det fanns kvar två ex varav ett par i min storlek!!!!!

Okej Lovisa, lugn. Det var bara ett par skor.

Sen åkte jag i alla fall hem och gjorde en omelette (för er som inte vet så är jag omelettemästaren, jag gör dom godaste omeletterna i stan!). Jag äter omelette hela tiden. Nästan varje dag till frukost. Haha. Sen har jag suttit vid datorn och funderat på om jag ska skriva på min Candide-uppsatts eller jobba matte. Har kommit fram till att jag nog ska lägga mig och läsa min engelska-bok (en bok man ska läsa på engelskan i skolan alltså). Den är rolig. Anybody out there av Marian Keyes.

Peace. /Lovisa


några önskningar.

image196image197image198image199
Fotograf: Steven Meisel Tidning: Vogue


(jag vill sitta på bar och dingla med benen
jag vill ha mina bästa vänner runt mig

jag vill dricka espresso på det där cafét som inte går att hitta i Sverige

jag vill sminka mig galet mycket och gå ut och dansa tills benen viker sig
jag vill ha en liten hatt med flor på
jag vill vara i Paris)

Puss. /Lovisa

love to a little friend.

image194


Idag blir en av mina finaste vänner 17 stora år. GRATTIS MAYA!
(Nu är det bara ett år kvar tills vi ska ta över allt som heter typ Uppsalas krogliv.)

/Lovisa

obsessed.

image193


Hallå bloggen!
Alltså sorry att jag har varit sämst på att uppdatera! Det ska verkligen bättras, i promise. Men som vanligt så har jag inte haft tid pga skola och sånt där. Ni vet. Sen sist har jag avklarat ett biologiprov, börjat sova hur lite som helst på nätterna, gråtit till Idol när Kristoffer åkte ut, prommenerat i snön med Anna och sett på julfilm. Och en sak till. Jag har blivit besatt av en pojke. Jean-Baptiste Maunier är hans namn, och ni ser honom här ovanför. Ja, det är han som spelar i Gosskören. Har sett Gosskören hundratals gånger och alltid tänkt "ja han är söt", men igår när jag såg filmen igen så utvecklades denna känsla. Jag är besatt. Så nu har jag kollat igenom alla klipp på Youtube med J-B i. Det mesta är talk-shower och sånt. Jag kan inte ett ord franska. Det gör inget. Jag hänger på hans fanclub-sida för jämnan. Han sjunger som en Gud. Han har den bästa sopranröst jag någonsin hört. Och vill ni veta nått jättebra? Jag trodde att han var kanske 12 bast. Men icke, han är lika gammal som mig! Det måste vara ödet som vill föra oss till varandra. Jag är absolut beredd på att lära mig snacka franska och åka ner till Frankrike och leta reda på pojken. Måste.

Okej nog om min knäpphet. Ikväll har jag varit och gympat. När jag kom hem duschade jag och skrubbade ansiktet, inklusive smörjde in mig med världens bästa kräm. Mina kinder är lenare än en babyrumpa. Mmh... Nu har jag precis käkat oxfilé och tänkte nu angripa kemin. Wish me good luck.

Kramar och Pussar /Lovisa

Ps. Jean-Baptiste, hur coolt namn är inte det? Och förresten, Lovisa Maunier låter väl inte så dumt va?

Kämpa.

image192
Ja tack, ska vi byta?

Hej folks.
Jag är så trött. Trött trött trött. På det här. Det här med skolan, det här med Sverige, allt det här. Jag är så trött på att tänka för när jag tänker blir jag arg och ledsen. Jag måste gå och plugga biologi. Prov på fredag. Sen prov på tisdag. Sen prov veckan efter det, och veckan efter det. Äsch, tur att det finns dom som har det värre än mig, annars skulle det livet inte alls vara rättvist.

Slut på gnäll. Okej, bara ett gnäll till; det regnade och kom lera på mina fina ganska nya skinnankelboots. Jag blev arg.

Skulle vara trevligt att resa riktigt långt jävla bort. Någon som är på?
Kärlek, Lovisa.

home again.

image191

HELLO!
Skulle bara meddela att jag överlevde London. Och det var helt helt helt fantastiskt. På dagarna gick vi i affärer, på marknader, museér eller bara strosade runt i en park eller i små mysiga Londonska kvarter. Vi fikade på Starbucks, åt kinesiskt, indiskt, italienskt (allt var hur gott som helst). På kvällarna gick vi pupprundor och träffade fina engelsmän, drack öl eller gick på ett vattenpipeställe eller på bio. Vi bodde mitt i smeten, vid Piccadilly Circus. Den här resan kommer jag aldrig glömma, den har verkligen varit amazing. Och självklart var det underbart att träffa Maya igen.

Nu har jag ångest och imorgon bröjar skolan igen. Vill verkligen inte.
Love från er Lovisa