you know you're right

Hallå bloggen!
Vilken förträfflig dag jag har haft. Ganska kort dag i skolan som bjöd på rätt sköna lektioner och äppelpaj. Sedan rullade jag ner på stan och mötte upp en väldigt fin vän (Anna) och surplade islatte i hettan. Efter det gjorde vi stan i några timmar. Anna pekade ut födelsedagspresenter hon ville ha och jag kämpade med att hålla fingrarna i styr (= inte impulsshoppa). När Anna åkte hem hittade jag dock ett par heta solbrillor som jag faktiskt hade planerat att köpa väldigt länge. Så dom köpte jag. Sen mötte jag upp familjen och käkade middag på en uteservering. Åh så mysigt!

Imorgon är det som ni alla vet Valborg och det blir kul! Vi ska picknicka, gå på grillmiddag, se Pelle Svanslös på självaste Öfre Slottsgatan och sedan får vi se vad kvällen bjuder på.

Nu börjar ju Ugly Betty herregud. Jag är lite borta i skallen känner jag. Så hejdå! Och ta det lugnt imorgon vänner och gör inget som jag inte skulle gjort (hahaha blinkblinkblinkblinkkk)! /Lovisa

news guy wept and told us earth was really dying

Hello!
Har varit en tripp till landet i helgen, utan datorn, därav inga updates. Nu ligger jag här i min soffa och känner mig ganska illamående. Har gjort det hela dagen... Obehagligt. Kanske ska stoppa i mig lite middag, så blir det nog bättre. Ny vecka imorgon igen dårå. Är rätt pepp! Känns som att veckan kommer bli riktigt trevlig. Sista april, lediga dagar...

Oj, blev avbruten i mitt skrivande. Det där där uppe skrev jag för kanske en timma sen. Mitt barnvakts-barn kom nämligen över och ville klappa på min kanin och läsa lite Bamse med mig. Och självklart fick hon det. Men nu måste jag verkligen ät middag!

Tjing! /Lovisa

hon.

image259

I mitt nästa liv vill jag bli henne. Jag vill ha tjockt blankt mörkbrunt hår, nedbitna naglar, ett tjockt sträck med eyeliner, snövitehy, små svarta ögonbryn och en cigarettstump i handen. Jag tror att hon bor i Rom eller Paris. Åh, jag skulle kunna fantisera ihop en väldigt lång livshistoria om den här vackra flickan, men det skippar vi idag.

Hejrå. /Lovisa

let all the children boogie

Halloj!
Men vilket väder vi har hörrni! Helt underbart. När vi solade på lunchen blev jag burned baby burned. Såklart. Min hy fick en liten chock. Annars var skoldagen trevlig. Efter den cyklade jag hem och sen cyklade jag ut på en liten spontan picknick med pappa och syrran. Mysigt! Så vi satt i solen i Hågadalen och åt bulle. Det kändes verkligen som sommar. Och på middagen satt vi ute och åt. Det är ju bara för härligt alltså... Nu sitter jag och lyssnar på en skiva som jag fick hem idag från CDON.com. Nirvana Unplugged in new york, en riktig gammal goding alltså. Förutom den godingen fick jag även hem David Bowies Ziggy Stardust och en dubbeldvd med Hair och West Side Story. Mh, ljuv musik för mina öron.




I morgon är det fredag mina vänner! Det är ju dunder. Nu ska jag har girlnight med Top Model och Sex and the City. Puss. /Lovisa

hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad.

Hej!
Sitter i min soffa och solen steker på mig. Underbart. Helgen var fantastiskt bra. Lördagen blev mycket lyckad, förutom att jag lyckades tappa min mobil i golvet så att en del försvann. Haha, ska aldrig mer dansa med min mobil när jag har alkohol i blodet. Men annars var det en väldigt fin fest! Var nice ordnat med bar och allt. I söndags så blev det en väldigt lugn dag. Anna kom över en stund och sov. Haha, sånt gillar jag. Vid middagstid åkte jag ner på stan och käkade kinamat med mor och syster. Herregud vilken onyttig helg jag har haft. Men äh, sånt gillar jag också.

Idag har jag klarat av två prov som jag hade pluggat nästan nada till. På engelskaprovet gick det galant ändå, men fysiken blev kanske ingen höjdare... När jag kom hem från skolan så läste jag Harry men däckade såklart. Vaknade för en stund sen. Sköönt...

Vi ses! /Lovisa

lördag!

Hej mina kära!
Lördag idag, det känns toppen! Fast jag är tokigt trött, sov alldeles för få timmar inatt. Väcktes av någon som ringde typ vid tio... Grr... Men jag låg och läste ett par timmar i sängen så det blev rätt mysigt ändå. Igårkväll var Anna (från klassen) hos mig, vi hade det galet kul såklart. Idag måste jag verkligen plugga. Fysik (prov på måndag) och engelska (också prov på måndag). Men jag känner mig utomordentligt osugen på plugg just nu. Men imorgon kommer jag troligtvis vara död så jag måste gör't nu. Ikväll blir det fest! Alex har blivit 18 och det ska självklart firas.

Ok, innan ikväll måste jag göra detta:
Plugga.
Grov sanering av mig själv.
Baka en tårta.
Äta middag hos Anna.
Hitta outfit + fixa till mig med Anna.
Förfesta hemma hos mig.

En bra dagsplanering tycker jag. Börjar nog med sanering av mig själv.
Ha bästa lördagen nu! Bye! /Lovisa

blue and alone.

På senaste tiden har jag lyssnat mycket på Weeping Willows. Älskar deras album Broken Promise Land. Låtarna är verkligen sånna där typiska hjärtekrossad-låtar. Bara det att man inte blir ledsen av dom, utan jätteglad. Dom har liksom ett härligt gung och lite trumpet eller någon stråke här och där.

Om jag får en pojkvän och gör slut med honom ska jag bara lyssna på den här låten. Blue and Alone heter den (bara det är ju så underbart tragiskt!):


Nu ska jag läsa Harry! /Lovisa

våren kom iår.

Hallå där!
Ska verkligen bättra mig på uppdatsen, minst en varje dag! (Okej that's not gonna happen, men lite oftare iallafall.) Veckan har varit bra, jag har bara varit så otroligt slö. Har verkligen inte gjort någon nytta alls i skolan. Jo, gjorde iof ett kemiprov i tisdags (som jag förövrigt fick tillbaka idag. Fick vg! Hur bra är inte det!?) men annars har det blivit lite för mycket skolk för att det ska kännas OK och inga läxor eller inlämningsuppgifter gjorda (måste verkligen skriva det där matte-pm:et...). Aja, ska rycka upp mig tills nästa vecka. Juste i tisdags hade vi ju också engelska NP, den muntliga delen. Haha det var kul för jag var så dålig.

Idag efter skolan prommenerade jag, Anna och Heba ner på stan och satte oss i den underbara solen och tog vårens första mjukglass. Sånt känns ju väldigt bra. Sedan blev det lite mini-shopping på h&m (AJAJ LOVISA!!).

Nej nu borde jag skriva matte-skiten. Men jag tror jag måste grabba lite middag först (alltid finns det någon bra bortförklaring). Puss på er sötnosar! /Lovisa

maraton.

image258
Men hallå kolla klänningen! Ge mig!

Igår var en väldigt mysig dag. Jag och lite vänner hade Harry Potter-maraton. Finns det någon bättre syssla en regnig söndag? Näe. Harry Potter och väldigt, väldigt mycket ätbart. Haha. Kakor, gifflar, choklad, pizza. Herregud! Vi hann dock bara se ettan och tvåan så vi får väl fortsätta nästa regniga söndag.

Ps. Är Emma Watsan galet söt? Svar ja.

2 ÅR AV BLOGGANDE!

Men vet ni!
Idag har jag bloggat i hela TVÅ år! Har bytt blogg och haft vissa uppehåll då och då, men ändå typ två år av mitt liv är dokumenterat. Och mer ska det bli!

Såhär såg mitt första blogginlägg ut, den 11 April 2006:

"Hej världen.
Jag har en blogg nu. det är coolt.
eh... ja... :)"

Givande! Haha. Tänk då var jag bara 15 år. Herregud vad mitt liv har utvecklats och förändrats sen dess.

Största pussen till min blogg. /Lovisa

fysik?

image255

Min fysikbok är rolig. Här är ett exempel. Plötsligt bland alla konkreta formler och gamla geni-gubbar så dyker det upp en mycket djup och filosofisk fråga. "Är världen enkel?". Tål att tänkas på.

image257

Eller det här. Här svävade visst han/hon som skrev boken bort lite grann. "Du lever i en värld av berg och slätter med blommor och träd. På land och i vatten kryllar det av stora och små djur. På dagen flyger skriande fåglar genom luften, på natten tindrar stjärnorna på himlen." Haha, fint.

/Lovisa

I guess I'm too Scandinavian

Tycker förresten de här textraderna ur Changing of the seasons är så fina och sanna:

the relief of spring
intoxication of summer rain
the clearness of fall
how winter makes me reconsider it all

and then she awakes reaches for the embrace.

Men hej!
Åh, gårdagen var så bra. För att göra det mest förståligt tror jag att jag måste göra det här i punkter för jag är så trött i bollen så det snurrar.
  • Anna och jag sätter oss på tåget till Stockholm. När vi kommer dit sätter vi oss på tunnelbanan till Söder. Där strosar vi runt i det förskräckliga vädret i lite affärer. Jag köper en tomatröd kjol på American Apparel.
  • Anna blir vrålhungrig och vi slänger oss in på ett fik och käkar middag. Middagen kan vi beskriva med servitörens kommentar till oss "oj, vad duktiga ni är på att äta tjejer!". Hahaha. Vi dunkade nämligen två stora pasta-potioner och en morotskaka på typ ingen tid alls. Så kvinnliga vi är.
  • När klockan närmar sig åtta går vi till Göta Lejon. Det var fint där. Obs: redan innan konserten börjar är både jag och Anna väldigt trötta.
  • Förbandet Don't be a Stranger börjar spela kl åtta. Ni vet dom i Apoteket-reklamen. Dom är bra faktiskt:

  • Vid halv nio tror jag det var börjar Ane Brun spela. Hon hade den vackraste rösten jag hört (alltså även när hon pratade vanligt) och var hur söt som helst. Och det var rysligt bra. Hon körde mest låtar från nya skivan, men även nåra gamla godingar.
  • När klockan har passerat tio och Ane är inne på sista extra nummret går jag och Anna till tunnelbanan mot centralen. Där rycker vi åt oss nått ätbart och kommer tillslut på tåget till Uppsala. Dödströtta.
Åh, det är så svårt att beskriva konserter. Ord räcker liksom inte till (oh så klyschigt).

Idag... orkar jag inte skriva nått om nu. Kanske en annan dag!
Över och ut! /Lovisa

just like when someone finally holds you and you can give in

Godmorgon!
Sitter här på spanskan nu igen. Ska verkligen börja gå mycket på den nu. Åh, den här dagen kommer att bli så bra! Och gårdagen var också väldigt bra. Föreläsningen med Jonas Hassen Khemiri var väldigt bra! Och han var väldigt väldigt söt. Och hade ett par väldigt fina kostymbyxor. Jag tror jag blev kär. Nåndag ska jag göra en lista på pojkar jag är kär i. Så att ni får veta liksom. Jaja, dagen bjuder på massa fin musik som ni nog vet vid det här laget. ensambleuppspel och Ane Brun! Wiiiho! Det enda dåliga är möjligtvis att jag kommer vara död av trötthet ikväll när vi åker hem från Sthlm. Men det ska jag väl klara av.

Nu slutar jag, får berätta mer sen.
Puss på er bästa läsare! /Lovisa

lunes.

Buenos dias!
Sitter på min första lektion för dagen - spanska. Så himla supertråkigt. Tyvärr lärarens fel... Helgen var iallafall väldigt fin. I lördags gick jag först en riktigt lång power walk i det uuunderbara vädret. Ibland nästan stekte solen. Sedan på kvällen mötte jag upp Anna och vi gick och hyrde lite filmer. Det blev lite krångel med vår ålandsbåtleverans så vi fick nöja oss med lite annat som vi hade sen innan... Kvällen var iallafall prima. På söndagen sov jag länge, läste ut Bridget Jones (aah älskaderen), gick en prommenix med Berglund. På kvällen befann sig jag och hon på musikens hus för att kolla på Musik Direkt (en musiktävling) där lite vänner till oss deltog. Tror att det var 12 grupper/artister som deltog och nästan alla var grymma! Även fast allt inte var min musiksmak så var det verkligen jättebra. Efter det begav vi oss hem i regnet.

Denna dagen började också ute i regnet. Blä. Tråkigt.

Aja, lite regn ska inte stoppa mig för jag tror att den här veckan kommer att bli väldigt trevlig. Först och främst är det världsbokdagen hela veckan på skolan. Vilket bl.a. innebär att vi ska lyssna på en föreläsning av Jonas Hassen Khemiri på tisdag. Det ska bli jättekul! På onsdag är det först ensambleuppspel och sen beger jag och Anna oss till Sthlm för Ane Brun. Åh! Nä, nu måste jag lyssna på en saga.
Adios! /Lovisa

dagens bild.

image254

En naken tjej. En snygg naken tjej.

(Kommer inte ihåg vart jag har hittat bilden.)

I am a rolling wave without the motion.

Godkväll bloggen!
Fredag, jäklar vad veckan har gått snabbt! Men den har varit bra. Skolan idag var chill. Vi hade engelska där vi fick tillbaka våra essays, jag fick vg+ vilket var härligt, sen biologi, lunch och svenska. Efter skolan stannade jag och fikade med Heba och Anna och sen drog jag hem och käkade middag och sedan mötte jag upp min andra Anna. Vi begav oss till Katte för att köa till biljetter till musikalen Carmen som dom kör där nu. Vi köade cirkus en timme och tror ni vi fick nåra biljetter eller? Nix. Ovääärt. Så vi prommenixade hem igen.

Jag kikade på Så det ska låta och alltså oooh myyyy goood. Frida Öhrn (hon som har gjort Release me) var med och jag dog nästan för att hon var så bra. Hon var som en blandning mellan Janis Joplin, Ane Brun och typ... Aretha Franklin! Haha. Galet. Synd att hennes egna låtar inte är lika bra som dom hon körde där annars skulle jag ha klickat hem hennes skiva från cdon.com med en gång.

Jag är så himla trött så jag har inga andra planer för kvällen faktiskt. Jag vill mest läsa min bok (Bridget Jones hihi). Imorgonkväll kommer Peggy hit så då blir det desto fartfylldare vill jag lova. Kan ju säga att några vänner till henne precis kommit hem med en last från Ålandsbåten sååå... Hähähä.

Ha en fantastisk helg nu bästa läsare, det är ni värda!
/Lovisa

everyday I hear your song now everyday.

Hej igen!
Det var ett tag sen. Jag har faktiskt försökt blogga jag lovar, men Blogg.se har ju legat nere... Sen sist så har det varit en otroligt skön helg. Helgen spenderade jag med att göra sköna saker och bara ta det lugnt. Har tittat massa på The Hills. Velat hoppa in i bilden och vara med i deras liv... Grr. I söndags strosade jag runt på stan och njöt av våren. Shoppade till mig själv och handlade födelsedagspresenter till Elin (ja, hon fyller ju inte år försän i maj, men presenterna måste skickas iväg snarast för det tar väl en 4-5 veckor för dem att komma fram). Lite senare kom mamma ner och vi lunchade och shoppade sedan lite på bokrean. För mig blev det lite chic lits. Kan behövas ibland, alla dom senaste böckerna jag har läst har varit så djupa och öh deprimerande. Haha, nej inte deprimerande, men ni fattar vad jag menar. På lovet lyssnade (ljudbok) jag tillexempel på Snabba Cash av Jens Lapidus och den handlar ju typ om Sthlms maffa och knark och mord och hjälp. Men bra var den!

Min konstiga sjukdom försvinner aldrig heller. Under dagarna så försvinner dom värsta smärtorna men på kvällarna/nätterna gör det galet ont i halsen och öronen. Elaka. Men lite friskare blir jag iallafall av att vädret är så härligt. Älskar våren. Puss på den och er hejdå!

/Lovisa