rock away.

Hej!
Helgen har varit grym! I fredags var det fest hos J. Gick dit utan några som helst förväntningar så det hela blev väldigt lyckat. Det var mest en massa alkohol och dans på ett pyttelitet dansgolv "ALLA SOM INTE DANSAR ÄR VÅLDTÄCKSMÄN!". Haha. Att jag (till en början) var enda singeltjejen där kändes ju också heeelt okej, hahaha. Lördagen började med att jag trodde att jag skulle dö, men det gjorde jag inte. Jag piggnade till rätt bra och jag och Anna gick en lång prommenad i den underbara våren. Vi drog till Ica Väst och handlade bakverk och festisar. Sedan satt vi på en bänk och goffade. Ljuvligt! På kvällen hade jag kanske världens största godispåse och massa chips och la mig framför melodifestivalen. Riktigt jävla dåliga bidrag var det dock. Buuu. Idag, söndag, har jag tagit det lugnt men även lyckats plugga en del. Har skrivit min argumentive essay, läst lite fysik och tänkte nu börja göra lite research till min utopi-artikel.

Imorgon är det måndag, döden åt det. Men vi har iallafall inga lektioner på morgonen och det är ju skönt. Fast jag kommer sakna mitt sköna sportlovsliv. Det var så skönt.
Hoppas ni också hade en finfin helg! /Lovisa

avant le grand party!

Du store blogg.

Nu är det kalas. Partaj. Tjoho!

Pss hälsar Anna "muskeln" Berglund

Tjipp!

image248

dagens bild.

image246

Snygg.

Foto:
thecherryblossomgirl.com (för övrigt en otroligt söt blogg som jag läser, eller ja läser och läser den är ju på franska, men tittar på ibland och blir glad av.)

fredag fridag friday.

Halloj!
Fredag idag, redan. Lovet gick för snabbt. Jag har pluggat nada. Får ta igen det i helgen. Eller nått. Idag är det iallafal en bra dag! Har inte gjort något särskilt än. Sov länge, gick upp, satte mig på en stol i köket och läste ut Flyga Drake. Ojoj vilken bra bok. Sjukt hemsk och jättegripande. Och man känner liksom "fyfan vad jag är lyckligt lottad". Men ooh, den var jättebra. Läs den! Nu inväntar jag Anna som ska komma hit snart. Ikväll blir det lite kalas eller nått. Tror jag. Får väl se vad kvällen har att bjuda på!

Nu har det oundvikliga kommit. Jag måste plugga. Haha.
Kärlek till er! /Lovisa

and let me sing forever more

Hej fina läsare!
Dagen har varit utmärkt. Tog en (lite för) lång sovmorgon till runt halv 12. Då fixade jag i ordning mig och åkte ner på stan och lunchade med pappa på Hambergs. Åt en riktigt mumsig fisk. Pappa och jag satt och pratade länge. Vi brukar alltid disskutera olika saker. Idag pratade vi om kunskap. Det var interessant och jag lär mig alltid så mycket av pappa... Borde umgås mer med honom, skulle bli värsta smartot. Sedan tog jag en snabb titt på stan och sedan åkte jag hem. Här hemma har jag kollat runt på olika bloggar och... ja inte gjort nått särskilt. Bara njutit av att inte göra nått särskilt.

Igår var också en skön dag. Först jobbade jag lite matte (bra där Lovisa!) sedan åkte jag ner på stan och gick runt och tittade i flera timmar. Tillslut blev jag jättesällskapssjuk. Då tänkte jag "vad skulle en klok vän (Anna) gjort i denna situation?", jo, ringt sin mamma! Haha. Så jag ringde min mamma och hon kom ner och fikade med mig. Jättemysigt. Måste nog vara första gången JAG ringde mig mami och frågade om vi "skulle göra något".

På kvällen så gick jag och mami på bio också. Fick äntligen se Försoning! Den var så himla vacker. Så himla fin. Den gjorde ont ibland. Ont för att det var så vackert (vackra miljöer, vackra klännigar), ont för att Robbie var så hjärtekrossad, ont för att det var så hemskt. Handlingen var något rörig, men som sagt, det var en fin film.

image244

image245

/Lovisa

dagens bild.

image243


Eller cykla runt i våriga London med en vit, fluffig liten hund i cykelkorgen. Då skulle man vara allt bra lycklig alltså.

Ps. Jag kan väl ta hennes hår också, när vi ändå håller på.

Ooh La.


Jag knarkar den här videon lite. Jag vill ha pojkar med ruffsigt, lockigt hår, wayfarers och en gitarr i handen i parken vid Eiffel-tornet. Åh, Paris.

she moves in her own way.

Hallåhallå!
Idag har jag verkligen inte gjort någonting. Eller ja, jag har läst nästan hela dagen. Så himla underbart. Önskar att varje dag kunde vara såhär. Lugn och skönt och... bara så... skön. Haha. På eftermiddagen åkte jag, pappa och sofia och åt semlor på Fågelsången. Mysigt. Läser förövrigt (som jag kanske redan har sagt?) Flyga Drake. Den är ruggigt bra. Väldigt väldigt gripande. Jag får en klump i magen av att läsa den.

Ikväll borde jag plugga, men det säger jag ju varje dag. Hehe. Men vi får se...
Adios amgios. /Lovisa

söndag.

HEJ!
Aah, har haft en ljuvlig söndag. Började dagen med riktig söndagsfrukost vilket inkluderade nybakt bröd, frukt, goda pålägg, te och jucie. Sen har städat mitt rum riktigt ordentligt. Detta innebär bl.a. damsuga under sängen och lägga ner mina 32 par skor i lådor. Skönt med lite ordning där alltså. Sedan har jag börjat skriva på min argumentive essay. Också skönt att ha gjort det, tänkte försöka bli klar med första utkastet ikväll. Sedan har jag kollat lite på film med mamma, gjort mina superchokladhallonmuffins, kollat på skidskytte och så.

Hejsvejs! /Lovisa

dagens bild.

image242

Idag var det vackert ute. Solen sken och det var vitt. Ibland är ändå vintern bra fin.
Bild: Vogue, Novemer 2002

lördag.

Hej bloggen!
Åh vilken skön lördag jag har haft. Vaknade och låg och läste Flyga Drake lääänge. Gick upp, åt lite, hade det lugnt och skönt ett tag, mötte upp Anna och åkte ner på stan och fikade. Efter mysigt fika på vårt café (Waynes hihi) blev det en snabb runda på stan också. Hittade en lite galen, blommig klänning på MQ för en hundring. Den fick bli min. Sedan åkte jag hem och kollade på Greys Anathomy och Canada's Next Top Model. Skulle egentligen plugga men ja, fick inte riktigt in rätta känslan... Eh. Haha. Mina övriga planer för dagen är att fixa nån mat (är ensam hemma). Hittils idag har mitt matintag sett ut såhär: en omelette, en kanelbulle, en macka med smör, lite chips. Haha sorgligt.

Hoppas ni får en dunderbra lördag!
/Lovisa

send in the trumpets the marching wheelchairs.

Hej på er!
Fredag idag och det är ju underbart, såklart. Veckan har gått rysligt, rysligt snabbt. Men nu är det lov och jag ska försöka ta det lite lugnare. Fast jag har olidligt mycket plugg att ta i tu med. Äh. Dagen har varit prima! Sköna lektioner och... Ja, bara en skön dag helt enkelt. Nu på eftermiddagen har jag bara legat i min säng och haft det skönt. Gjorde en god deg. Åt den. Kollade på en himla bra dokumentär på svt.se som heter Klass 9A. Nu ikväll blir det Bernard och Bianca med Anna. Myyysigt.

Hoppas ni hade en skojslig fredag!
/Lovisa

hjärtan.

Här får ni gårdagens hjärtan. För jag tycker om er så mycket!

image238
image239
image240
image241image237

Bilderna har jag hittat lite varstans på flickr.

/Lovisa

kärlekens spellista.

Jag sökte på "love" på låtnamn i iTunes och det här var de första låtarna som kom upp. Kärlekens spellista:

You give love a bad name - Bon Jovi
Who needs love - Razorlight
Who feels love? - Oasis
The things we do for love - 10cc
Somebody to love - Nelly Furtado
Silly love - 10cc
She will be loved - Maroon 5
She is love - Oasis
Our love - Sophie Zelmani

Det är gulligt. Kärlekslåtar är fina. (Obs: 10cc och Oasis var bäst, dom hade två låtar var med love i låtnamnet!)

hjärtedagen!

Halloj!
Min alla hjärtansdag har varit hjärtebra! I skolan hade vi två snabba lektioner och sedan en lååång biologi-labb. Den var spännande. Vi tog fram DNA och sånt. Man känner sig som ett geni som kan göra allt det där. Typ. Annars så har dagen varit spettsad med massa hjärtliga saker. Smågrejer som man blir glad av. Glass på lunchen, kramar i kramrutan (och pussar i pussrutan), en chokladpralin, Library Lovers-pins på tröjan, världens bästa kompisar, bra teater på lunchen (av dom som har drama) och Anna gav bort en inbjudan (i form av ett rosa hjärta) till hennes och min cykelklubb till Silverpilen (en söt pojke). Det kan nästan inte bli bättre!

Jo! Jag lyckades kläcka ur mig det här på lunchen också: "Olalaaa, vad hård den är!" hahahahaha.

Skulle egentligen ge er massa hjärtebilder, men kom på att dom har jag på datorn i skolan. Så ni får dom imorgon istället. Nu ska jag gå och sprida lite kärlek till världens bästa syster.
KÄRLEK! /Lovisa

dagens bild.

image236

Åh den här flickan är så himla fin. Jag vill bara pussa på henne. Av
denna väldigt duktiga tjej.

Dagen har varit så trevlig. Vi gjorde typ inget i skolan, sen efter skolan prommenerade jag ner på stan med Anna och fikade och hämtade Ane Brun-biljetterna. En liten shoppingrunda hann vi med också. Hittade en gammal trasa på Janemars rea. Shoppingstopp var det ja. Oj nu går min buss om två minuter. Ska ner på stan och kolla på systers musikal!

So long! /Lovisa

in bloom.

Halloj!
Sitter i skolan och skolkar från gympan. Mysigt. Dagen känns jävligt bra. Började med att jag gick ner i köket väldigt trött och skulle hitta nått att käka till frukost. Då möts jag av pannkakslukt och nystekta pannkakor. Bästa starten på dagen, hihi. Sen cyklade jag till skolan i sooolen! Och sen var det en väldigt chill spanskalektion och nu sitter jag här. Livet leker. Eller ja, borde börja skriva min engelska-debattartikel, min svenskaartikel, vårt biologiarbete och... så. Men äsch. Nångång ska man väl få ha det lite skönt också.

Haha.
Ciao! /Lovisa

dagens bild.

image235


Hon är ju så förbannat snygg. Scarlett.

the stars at night turned you to dust.

Hej mina bästa läsare!
Åh så skönt det är att ha kemiprovet gjort. Nu är det inga prov på typ två veckor. Tjoho! Annars i skolan så gick jag och Peggy runt och lyssnade på en freestyle som hon fick av mig. Björnes favoriter, 80tals pop, Nalle Puh och sådär. Sedan sa jag hejdå till henne för hon flyr sin kos till skåne imorgon. Tråkigt. Efter skolan åkte jag ner på stan och råkade shoppa lite för mycket. Tusan också. Blev iallafall en klänning som är som en korsning mellan en begravning och en porrig Parisianska (eh?) från väldigt otippade Gina Tricot, ett par pumps på rea, en vrålsnygg fuskskinnjacka i mc-stil och en bit blommigt typ för 26,50. Hade tänkt sy en kjol. Jag kan inte sy. Men det löser sig nog. Jaja, nu ska jag spara. Absolut.

Ikväll blir det tv-kväll. Mumsiga Gossip Girl och I huvudet på Gynning!
Hejsvejs! /Lovisa

in my repeated dreams.

Varning för många bilder nu. Men jag har precis fått en ny idol. Hennes foton är helt fantastiska.

image226
image227
image228
(Jag vill också åka till Moskva)
image229
image230
image231
image232
(Hon är en duktig tecknare också)
image233
(Tokyo)
image234
(Underbar bild. Underbar.)

Ja, den senaste timmen har det alltså inte blivit så mycket plugg. Utan mest beundran av hennes bilder.
Kolla du med.

Juste bokade två biljetter till Ane Brun den 9 April också. Jag och Anna will be there.

dagens bild.

image225

En dag som denna behövs lite färg. Jessica Stam i en väldans massa klänningar.

måndag.

Hej!
Idag är det måndag och jag är hemma. Det snurrar bara i huvudet när jag ställer mig upp så det kändes inte som en bra idé att försöka gå till skolan. Dagen bjuder annars på plugg, plugg, plugg. Organisk kemi är ju så roligt! Igår låg jag mest också i sängen och pluggade och åt godis. Men jag är optimistisk, det här är ju sista veckan sedan blir det lov! Det är fantastico. Mhm.

Tror det var allt för nu. Vi hörs!
/Lovisa

fredag och lördag.

Godkväller!
Uää, jag känner mig jätte-ofrisk. Otroligt opassande, ska ju plugga hela dagen imorgon inför kemiprovet på tisdag. Men näsan bara rinner och huvudet känns som ett blåmärke. Jag kanske har feber också? Tråkig inledning, nu berättar jag vad jag har haft för mig dom senaste dygnen istället!

Igår, fredag, var det först lite skola. Blev egentligen bara en riktig lektion och vi slutade typ 12. Sköönt. Då åkte jag till ett ställe jag aldrig har varit förut. Mitt mål med den här veckan har nämligen varit att utforska mina vänners hemtrakter lite mer. Och denna dag var det Peggys tur, så vi begav oss till Gränby. Gränby Centrum för att vara exakt. Det var jättestort och roligt. Jag och Peggy hade en ostbåge-buffé. Cheese ballz, ringz och cruncherz. Haha, underbart. Vid middagstid åkte jag hem, men skulle enligt planerna tillbaka sen men det orkade jag inte, var ju lite död. Så jag pratade i telefon hela kvällen istället.

Idag har jag och familjen varit i Stockholm och träffat släkten. Roligt! Vi käkade brunch på ett mysigt ställe på Djurgården. Sedan åkte vi hem till mormor och morfar och lekte. Hihi.

Nu ska jag äta, sedan ska jag sova eller kanske ta en liten titt på melodifestivalen.
Adios! /Lovisa

dagens bild.

image224

Jag tycker om sexiga saker och jag tycker om Kate Moss. Det här blev en hejdundrande bra kombination!

torsdag.

Hejhallå!
Jobbigt, min förkylning har inte släppt utan har nu blivit ännu värre. Jag är jättesnorig. Och så himla himla trött. Känner mig lite halvdöd. Men men, snart är det helg så det ska nog gå bra! Igår var en rolig dag. Först i skolan var det ensambleuppspel och kören sjöng också några låtar. Det var mysigt och jag är imponerad av hur många duktiga musiker det finns på vår skola. Sedan åkte jag och Emelie ner på stan. Vi kikade runt där en stund, gick och köpte varsin falafelrulle på Latte (stans godaste käk) och sen sate vi oss på en buss ut på landet. Där solade vi för tjugo spänn. Så jävla billigt! Så nu är jag inte ett vitt lakan längre. Utan mer en rosa-gul gris. Hehe.

I eftermiddag ska jag och Anna fota lite med hennes nya baby! Wiho! Och imorgon är det fredag. Då får jag se vad jag hittar på för äventyr. Beror lite på hur sjuklig jag känner mig då.
Hejrå! /Lovisa

emily dickinson.

Tänkte bara ge er en dikt jag tycker om av Emily Dickinson:

Jag var inte död för jag stod upp
och döda ligger ner -
det var inte natt för klockorna
skrek tolv på dagen.

Det var inte köld, för längs kroppen
kändes ökenvindar - vandra -
inte eld - för mina marmorfötter
kunde hålla kyrkgolv kalla -

Och ändå kändes det som alltihop,
de figurer som jag sett
stå klara för begravning
påminde mig om min -

som om mitt liv var hyvlat
och placerat i en ram
och krävde nyckel för att andas
och det var som midnatt -

när allt som tickat - stannat -
och rymden stirrar tomt -
som frostens tand - en tidig höst
får markens liv att stelna

men mest som kaos - hejdlöst - svalt -
utan en chans, en mast
med rop om land i sikte -
att göra förtvivlan - fast.

Kanske lite deppig, men jag tycker den är fin.

med stadsjeepaktiga brumfötter.

Hej folket!
Trött dag idag. Noll koncentration i skolan. Kemiprovet nästa vecka på tisdag kommer att gå åt skogen kan jag ju tala om. Men men, det är sånt som händer. På eftermiddagen hade vi lååång kemiföreläsning. Vi orkade ungefär halva sedan traskade jag och Peggy ner på stan. Jag köpte lite otippat två t-shirtar på H&Ms pojk-avdelning. Alltså pojk som i barnpojke. Eh ja, ni fattar. Det var ju superrea så det blev 80 spänn tillsammans. Härligt. Hämtade ut en gammal väska som jag hade fått lagad och sedan gick vi och köpte en skiva till Peggy. Nånstans därimellan köpte vi lattar (äckligt ord!) och bullar på Pressbyrån (haha stammishaket) och satt och mumsade på en stund.

Ikväll ska jag äta semlor. Mums. Jag älskar semlor. Ska nog baka några också. Om jag orkar. Sedan blir det ju Gossip Girl och I huvudet på Gynning. Roligt.
So long! /Lovisa

dörmsås.

(ja, det ska vara dörmsås och inte drömsås, vet inte varför.)

Igår barnvaktade. Vi gjorde en dörmsås. Här är receptet:

ca 2 dl grädde
en handfull kakao
två sockerbitar
blått strössel
gult strössel
strössel som är blommor
strössel som är hjärtan
mosade maränger
röd karamellfärg
gul karamellfärg

Blanda ihop till en härlig röra.

Ät med hallonsorbet.

/Lovisa


dagens bild(er).

image222
image223
Hittade
en sida där dom säljer små konstböcker och sånt. Tyckte dom här var roliga. Av Stefan Marx.

jag har en hitler och en carola häggkvist i munnen.

Hello!
Måndag idag. Känns bra. Ser fram imot veckan på nått konstigt vis. Det ska inte hända nått särskilt liksom. Men kanske för att sportlovet närmar ju sig med stormsteg. Tjoho! Idag har jag läst Bob Hansson. Jävligt bra är han. Har inte boken här nu så jag kan inte citera, men jag gör det senare. Vad har jag mer gjort? Hm... Presenterat Nirvana för Peggy. Hon tyckte om dom. Vi slutade ganska tidigt. Jag gick hem och la mig under täcket för jag är fortfarande så trött... Och här har jag legat sen dess. Ikväll ska jag barnvakta lite. Mysigt.

Hjälp det där blev osammanhängande. Jaja.
PUSS. /Lovisa

this isn't love this is shelter.

Hej!
Herregud vad seg jag har varit idag. Har legat i sängen fram till klockan halv 3 typ. Har känts som om jag var ute hela natten igår och festade hårt och lite mensvärk på det också. Härligt. Klockan tre rullade Anna och jag ner till yogan. Det var som vanligt väldigt skönt och väldigt avslappnande. När jag kom hem gjorde jag en frank crêpe för jag längtar så galet efter Paris. Den var god.

Och så är ju vintern här igen också. Alltså nej. Den är underbar att titta på, men för mig räcker det med en fin film i vintermiljö eller ett foto. Nu vill jag faktiskt bara ha vår. Och vårkläder! Åh, det vore underbart.

Nu lyssnar jag på Tiger Lou som jag fick i julklapp av Anna. Älskar.
Hoppas er helg har varit bra! /Lovisa

dagens bild(er).

image219

image220

image221


Kärlek när den är som bäst. Ja, sista bilden också. Han är ju pure love. Mmh...
Bilder från The Greatest LIFE Photografers.

let's stick around for the second coming.

Hej på er!
Har varit en finfin lördag. På förmiddagen storstädade jag mitt rum. Kom knappt ihåg att min soffa var blå. (Den var täckt med ett ca halv meter tjockt lager av kläder) Haha. Sedan gick jag en prommenix och hämtade min cykel och cyklade sen ner på stan och mötte upp Anna. Vi kikade runt på stan ett tag och jag lämnade in en väska på lagning. Sedan, lagom tills det började snöa, cyklade vi hem till Anna. Där drack vi latte och åt mjuk pepparkaka och pratade om dittan och dattan i några timmar. Mysigt. Sedan, lagom tills det hade blivit snöstorm, cyklade jag hem. Nu på kvällen har jag avnjutit en superb middag. Räk-coctail, lax-och-spenat-lasange och smält getost med honung. Mums på det.

Ikväll blir det film. Tror det blir en som börjar på 2an om fem minuter.
Simma lugnt! (Hahaha, var bara tvungen.)
/Lovisa

däckad.

Godkväll!
När jag kom hem runt middagstid idag så skönk jag bara ihop i min säng. Pust. Väldigt skönt att den här (skol)veckan är över. Skönt att ha biologiprovet gjort också. Vet inte riktigt hur det gick, bra får jag hoppas! Efter skolan tog jag och gänget en sväng ner på stan. Hälften tröttnade och åkte hem ganska snabbt. Så jag och Anna satte oss med varsin latte och kanelbulle och pratade om livet på en blöt bänk en stund. Sedan så gick jag och köpte ett par riktigt balla dojjor, lite trosor och strumpor, inklusive hämtade ut mina glasögon. Jippie! Jag har saknat att vara glasögonorm jättemycket. Men nu ska jag bli det igen.

När jag kom hem var jag som sagt megatrött så jag la mig framför Pirates of the Caribbean (vid världens ände) med mamma och Sofia. Och jävligt mycket chips. Jag vill ha Jack Sparrow.

Nu så ska jag sova och imorgon ska jag leka med Berglund, tjoho!
/Lovisa