DAGENS BILD.

image217

image218

Vi får inte glömma dagens bild! Idag blev det två. Vincent van Gogh är min favoritkonstnär, jag vet ingen som med en pensel och lite färg kan uttrycka känslor som han. Fantastico.

genetik och sånt.

Hej bloggen!
Borde egentligen plugga genetik nu, har ju prov imorgon och jag har bara pluggat på ett av två kapitel... Men, nja, känns som jag kan det redan, så det ordnar sig nog. Dagen har varit en trevlig, vanlig dag. Jag tog med min älsklingsbok som vi satt och bläddrade i på kemin. Fotoboken the great LIFE photografers. Jordens finaste (och hemskaste och mest hjärtegripande) bilder finns i den.

Imorgon är det fredag hörrni! Det är ju helt fantastiskt. Känner på mig att det kommer bli en kul dag. Efter skolan ska jag ner på stan, wiho. Mitt shoppingsug är galet. Jag ska nog klämma ur dom sista dropparna ur den där gamla rean. Eller kanske köpa nått fint vårigt. För jag vill ha vår. Nu.

Nu är jag sugen på nått sött. Ska ta mig något sött och läsa lite genetik. Japp.
Peace!

/Lovisa

DAGENS BILD.

image216
Blä på snön. BLÄ.

häng gud, häng han högt.

HALLO.
Veckan går snabbt. Nu är liksom hälften avklarad! (alltså hälften av skoldagarna) Skönt. Idag har jag krigat. I snön. Herre min gud, det var nära att den (snön) vann där ett tag. Först när jag åkte till skolan, sen när jag åkte till gympan, sen från gympan och till sist hem från skolan. Jävla snö. Det skulle ju vara vår! Och min skor mår inte så bra. Men jag har ju mitt stående måtto - det kan aldrig vara fel skor bara fel väder. Eller nått. Eh.
I skolan skrev jag litteraturhistoriaprovet. Första delen som var på fakta och sånt var skitlätt, andra delen (epokbestämning) var lite krånglig, men huvudsaken var att man hade bra motiveringar så jag får väl hoppas att jag hade det. Efter provet var jag med på kören en snutt, och sedan Körsång B. Nu ska jag sätta igång och plugga biologi. Provet är i övermorgon, men jag pluggade ju rätt mycket i helgen också, så det ska nog gå bra.

Puss till er! /Lovisa


dagens bild.

image215

Dagens bild också. Allas våran Caroline Winberg.

litteraturhistoria.

Hej!
Idag så har jag varit hemma från skolan. Huvudet kändes som en bulle och jag var tvungen att plugga litteraturhistoria så det var det enda som kändes rätt. Jag har alltså pluggat hela dagen. Var en sväng i skolan och pluggade med Emelie ett tag också. Känns helt okej. Det enda jag inte är så haj på är att epokbestämma olika texter. Aja, får hoppas att dom vi ska bestämma imorn på provet inte är så svåra...

Ikväll blir det första avsnittet av Gossip Girls, kan nog bli roligt, iallafall enligt min serie-expert Heba som självklart redan sätt serien. Haha. Och som även stog för dagens sötaste sms: ":) Tack. Det värmer.". Haha så sööööt. Bara för att jag sa att hennes svenska-annteckningar var så bra. Hihi.

Nu ska jag steka lite tonfisk och käka.
See you! /Lovisa


dagens bild.

image213

Jag borde börja med dagens bild igen. Har för mig att jag hade det förut? I alla fall så har jag ju så många fina bilder på datorn som jag vill att ni ska få se. Så då kör vi väl på det!

Den här bilden har jag haft hur länge som helst typ. Tror den är från The Sartorialist. Åh, vet inte vad det är jag älskar, men den är typ det bästa jag sätt. Dom där skorna kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Hihi. Från Miu Miu. Kommer ihåg när jag och anna var i Köpenhamn i sommras och då fanns dom där på rean. Men inte i den där fina färgen, och inte min storlek heller tror jag... Kärlek på det här fotot iallafall.

Vad hände mer idag då? Pja, inte så mycket. På lunchen klippte jag Peggys (anna i min klass) hår. Haha, det blev mästerligt. När jag kom hem pluggade jag svenska. Sen bakade och åt jag och syster croissanter. Nu ska jag plugga lite mer.
Puss. /Lovisa

inte nu.

Hej bloggen!
Sitter i skolan. Snart ska vi ha matte. Vi ska börja på nytt kapitel, förra var jävligt svår så jag kan ju bara ana hur det här kommer vara... Har haft spanska nu på morgonen, med vikarien som är toppen. Vi pratade om filmer och repiterade siffrorna lite. Annars så känns det som att jag håller på att bli sjuk. Alltså NEJ nej nej. Jag tänker inte bli sjuk nu! Det går inte, verkligen inte. Det är iallafall halsen och näsan som är jobbiga. Nä, stay away from me sjukdom.

Okej, inte så givande inlägg, haha. Men nu börjar jag typ så jag måste sluta. Eller vänta, jag kan bjuda på en rolig bild. Nämligen mitt pimpade schema som jag har som bakgrundsbild här på skoldatorn:

image212
Hehe.
Hejrå! /Lovisa

sol.

image211
 Snart! (Jomen man ska vara optimistisk!) Bild: zimmermanwear.com
Hallojs!
Helgen gick för snabbt. Som den alltid gör... Igår fick jag inte allt för mycket plugg gjort så idag ska jag ta mig i kragen och plugga som en galning. Det jag istället gjorde igår var till exempel att såga ner ett träd (som den äkta man jag är), baka kanske jordens godaste äppelkaka (äppelkaka a la mazarin, mmh...), se massa gamla Filip & Fredrik-program när dom var på tv4 och... Ja, mest mysa framför brasan. Hade tänkt gå ut en sväng idag med, jag menar kolla på vädret! Det ser underbart ut. Jag tror våren är här. Och igår hörde jag fåglar som kvittrade för första gången i år! Åh.

Men nu måste jag käka nått, blev ingen frukost för jag var fortfarande mätt när jag vaknade efter kvällen innans frosserier, hahaha. Älskar sann matvraks-anda.
Ut i solen med er nu!
/Lovisa

på natten delade vi kudde.

Hej!
Sitter och skriver här på Gräddö framför brasan. Solen lyser utanför fönstret. Underbart. Ska nog gå ut på en långprommenad lite senare. Annars ska jag plugga. Hela helgen. Har svenska litteraturhistoriaprov och genetikprov i biologi nästa vecka. En spanska och en engelska-läxa ska göras också. Men jag är pepp! Det kommer nog gå bra. Skolan går ganska bra nu faktiskt.

Har suttit och läst hela morgonen. Läste ut Svinalängorna. Alltså i början var boken typ "den här är bra" men i slutet var den helt fantastisk! Otroligt gripande och skriven så... fint. Jag måste nästan citera:

"När bakfyllan blommade för fullt höll jag mig apatisk hemma. Eller apatisk borta. Var höll jag hus? Det var som att jag försvann spårlöst från mig själv. Jag såg mig själv sitta vid köksbordet och äta pappas ögonkommandon och efter det gå ut på gården med hopprep och bollar. Såg mig själv inte vika med blicken från mina händer. Såg mig själv vakta så gott jag kunde så att inget farligt skulle hända. Ändå hände allt. Såg mig själv sitta under bordet, inte tigga, inte gny. Slicka deras tår tills tungan torkade, nosen blev het av feber. Såg mig själv äta av det de tappade på golvet, delade det med Terrie [deras hund] som också darrade.
    På natten delade vi kudde."

Det handlar då om en tjej vars föräldrar är alkolister, eller periodare som dom säger i boken.

Jag måste sätta igång med plugget nu. Ha en toppen helg!
/Lovisa

like the sea.

image210
Sådärja, gjorde en liten uppfräschning av bloggen! Så om du inte ser den får du uppdatera sidan. Det är i och för sig inte riktigt klart än... Bakgrunden ska fixas när jag får mitt bildredigeringsprogram igen (ASD See). Men blått, det är ju i alla fall flått!

/Lovisa
Ps. Min nya profilbild har mästaren Anna tagit! För mer av hennes foton kika
här.

staple it together.

image209

Hej!
Har precis käkat och innan det var jag och tränade. Jag orkar inte tänka så vi kör en dagens-lista:

DAGENS...


Bästa:
Oj, den var svår. Var en väldigt vanlig dag. Inget var bäst.
Sämsta: Snö igen... Tiden går för snabbt... Jag måste plugga...
Inspiration: Blir så himla inspirerad av att kolla igenom alla mina gamla bilder som jag inte sett på ÅR och dar. Längtar galet efter sommaren!
Instik: Inatt när jag inte kunde sova kom jag fram till det ena och det andra. Typ att jag ska vara världens bästa storasyster till sofia som snart kommer in i den underbara 13-14-15 års åldern. Jag vill aldrig att hon ska vara så ledsen som jag var ibland då. (Hur jag nu ska rädda henne ur puberteten har jag inte riktigt kommit på än. Jag får ta mig en funderade... Hehe.)
Besatthet: Alltid mina naglar! Men ni ska veta, dom är riktigt snygga nu faktiskt. Ska alldeles strax köra lite manikyr.
Köp: En Mars Delight.
Vill ha: En blommig kjol.
Finaste: Hur Miina pratar. Hennes finlandssvenska är jättefin.
Längtan: Herregud SOMMAREN. Barbent.
Fundering: Funderade tillräckligt mycket inatt.
Vet-ni-vad: Öh. Kanske att: vet ni vad, papperskorg där Miina bor heter roskis. Hihi gulligt. Det låter som en hund. "Kom nu Roskis! Sitt Roskis! Duuuktig Roskis..."

Men nu, som jag sa, till manikyren. Sedan I huvudet på Gynning. Hon är galet kul.
/Lovisa

om mig, miina och natasha.

image208
Hej kompisar!
Måndag idag igen dårå. Ny vecka, nya tag! Pepp pepp. Idag i skolan har jag tagit hand om en finsk utbytesstudent som ska vara i vår klass i 2 veckor. Hon hette Miina och var söt. Vår mentor hade särskilt sagt åt mig och mitt crew att ta hand om henne för "jag litar ju på er, jag vet att ni kan ta hand om henne bäst!". Haha...

Åh, bilden ovan är så himla himla fin. Natasha Poly, som jag annars inte tycker om eftersom hon ser ut som ett gående skelett (fast okej, det gör väl i stort sätt alla modeller...), men den här bilden avgudar jag verkligen. Åh, jag vill bara lägga henne i min hand och klappa lite försiktigt på. Som en kattunge.

Annars så ska jag ikväll barnvakta lite. Min extra lillasyrra hade tydligen saknat mig. Hihi, gulligt.

Bye! /Lovisa


min älskling mår bra.

image207
HEJSAN!
Åh, jag har lagat min dator! Alldeles själv! Kan inte förstå att jag klarade det! Jag som knappt kan sätta in en kontakt i ett eluttag... Eh. Men nu är den frisk och mår bra. Har suttit och installerat alla program på den inklusive lagt tillbaka alla filer på den. I den vevan var jag också tvungen att rensa bort massa filer eftersom att datorn var proppfull innan jag omformaterade den. Herre min gud vilket jobb det har varit. Har så otroligt mycket bilder! Och jag vill inte ta bort dom heller, dom är ju roliga minnen. Men jag har fösökt att vara hård och ta bort åtminstonne en bild av fyra där jag gör precis samma pose fast i olika vinklar. Hahaha...

Annars idag så har jag varit och yogat. Underbart skönt, man blir mer avslappnad av att yoga än av att sova.

Nej nu ska jag fortsätta beundra mitt underverk. Jag är så stolt. Nu ska jag aldrig låta något mer hända min baby!
Pussar och kramar /Lovisa

ssh.

image206

Älskar det här fotot. Irina Lazareanu för Hope. Mums. Anna ska vi göra ett liknande?

Har legat och dragit mig i sängen i flera timmar, är nog dax att käka lite frukost nu. Men jag är fast i boken som jag håller på och läser - Svinalängorna av Susanna Alakoski. Tack Maya för alla boktips, håller sakta men säkert på att beta av dom! Annars idag så kronglade det med biljetterna till teatern så vi ska gå på bio istället. Jag vill se
Försoning. Har hört att den ska vara fin.

Ha det dunder! (Dunder är ett absolut underbart ord, haha)
/Lovisa

brownie.

image205
Halloj!
Lite dålig uppdatering på sistonne. Men jag har haft mycket annat för mig. Har tillexempel blivit brunhårig! Kände att det var dax för en uppfräschning såhär i allt det gråa och tråkiga. Jag är så nöjd. Det är superfint!  Så idag fotade Anna mig lite. Ett resultat ser ni här ovan. För övrigt  så har dagen varit väldigt  mysig.  Hade sovmorgon och sen hade jag bara två lektioner så jag slutade efter lunch. Då var jag som sagt med Anna och sen åkte jag ner på stan och träffade syrran. Vi gick i affärer och fikade. Mys. Jag gjorde världens fynd, ett par gråa Filippa K-jeans som hade kostat 1200 på 70%-rea! Toppen sa jag. Nu sitter jag och kollar på Lets Dance... Haha. :)

Annars i helgen ska jag gå på teater imorgon med mor och sen blir det plugg.
Nu ska jag fortsätta följa dansarna!
/Lovisa

PARIS 2008.

image204

Det är helt crazy Anna bokade precis Paris! Tänkt att jag kommer få åka till jordens underbaraste stad i år IGEN! Jag är så sjukt glad. Ååååh, det komemr bli så underbart. Och vi har hittat världens bästa hotell! Sjukt billigt och ser så himla mysigt och fint ut.

22 - 27 juni, kom till mig, NU.
/Lovisa

söndagsplaner.

Hejsan!
Idag är det söndag och helgen gick verkligen alldeles för fort. Fick iallafall sova ut idag, till skillnad från igår du jag gick upp kvart i sju för att bege mig med lite vänner till Kungsberget. Det var väldigt kul att åka lite skidor igen, har inte åkt på hela året (pga operationen) så ja, det var skitkul. Tyvärr ville inte vädret vara med oss så det snöade väldigt mycket på eftermiddagen. Sånna där stora blöta flingor. Vi blev dyblöta. Efter en hel dag i backen var jag iallafall helt slut när jag kom hem. Men kollade iallafall på The Aviator och sedan slutet på Sagan om konungens återkomst. Åååh, när Frodo och Sam säger hejdå till varandra, det var PRECIS som när jag och Elin sa hejdå när jag åkte ifrån henne i Skåne. Så jag började störtgrina. Och kunde såklart inte sluta... Åh, jag saknar dig så jag går sönder Elin, du måste komma hem snart.

Men nu har jag iallafall sovit länge så nu känner jag mig så gott som ny. Dagen planer är att plugga svenska, plugga matte, yoga 15.00 och städa och fixa lite smågrejer. Sånt som man brukar göra på söndagar liksom. Hoppas förresten jag klarar av att yoga, min rumpa är ett enda stort blåmärke efter att en kille körde in i mig i backen igår...

Nu ska jag klä på mig! Ha det fint!
/Lovisa

medicintejp.

Hej bloggen!
Sitter i skolan och ska strax ha fysik. Är så grymt trött trots att jag somnade dirket när jag släckte halv 11 och snoozade till typ tjugo i 8. Sen sist har jag iallafall varit i Stockholm med Anna. Det var väldigt skojsigt. Gjorde några roliga fynd. Ett par ridbyxor/kontorsbyxor (låter rätt crazy, i know), en t-shirt med budskapet "i only date DJ's" haha och till sist två underbara skor. Ett par röda ballerinas och ett par sååå schysta orange pumps. Galet höga men galet snygga. Ganska galna överhuvudtaget.

Igår var det första skoldagen och det var ju helt OK. Fick veta att vi skulle få en ny engelskalärare och så fick vi slutbetygen i religion. Blev sjukt glad över mitt mvg. Tjoho!

Nu börjar jag, see you!
/Lovisa

it should have been me.

Godkväll gott folk!
Imorgon är lovets sista dag. Att börja skolan igen ska faktiskt bli helt okej. Vill helst bara göra klart skolan nu. Snabbt. Så att jag blir fri! Mitt lov har varit perfekt. Har tagit det lugnt, varit med trevliga människor, köpt och fått fina saker och ja... gjort sånt där som man blir glad av. Nyår var en väldigt trevlig historia. Middag hos Maya. Lite sväng på benen. Vid slottet på tolv-slaget. Hem till Maya efter det och avsluta kvällen med choklad, ost och vin. Mys.

Idag har jag varit hos doktorn på uppföljningskontroll. Sista gången! Nu räknas jag som en fullt frisk människa. Det känns ju bra. Efter doktorn åkte jag ner på stan och köpte lite nödvändigheter och småskraffs och träffade sedan klassvännerna på Waynes. Där käkade vi lunch och drack latte i många timmar. Kul att träffa dom igen! En sak som gjorde mig glad var när vi gick en sväng på stan och en okänd kille gick förbi Anna och sa "Regnbåge". Haha. Så fint att jag är kompis med en regnbåge! Jättefint. Jag skulle vilja vara kompis med en sol också. Det skulle vara toppen.

Imorgon ska jag och min bäste Berglund till Stockholm. Kanske ett till mellandagsreafynd? Det skulle ju vara roligt.

Nu tänkte jag skriva brev, sen läsa och sen sova.
Vi ses! (Och nu ska jag börja uppdatera oftare, jag lovar)
/Lovisa