it was friday night and it was good

Hejhejhallå!
Ligger här i sängen och har gjort det hela dagen. Eller, jag var ute en sväng och köpte nudlar. Det var dagens träningspass det. Nämen jag väntar faktiskt ut bakfyllan och försöker bli pigg inför kvällen. Då får man ligga i sängen en hel dag. Fast det vore bättre om jag hade fysikboken framför mig också...

Igår var iallafall väldigt lyckat. Först var det Talangkampen och jag var världens stoltaste när Anna stog på scen (även fast mitt hjärta höll på att hoppa ur bröstkorgen, haha). Alla andra var också väldigt duktiga och Björn Gustavsson var såklart hilarious! Efter det åkte jag och Emelies kompisar hem till Hannah. Där blev det vattenpipa, drinkar, dans och mys. Hur trevligt som helst! I gryning prommenerade jag hem.

Oj, där blev det en liten paus, pratade med Anna i telefon. Det där här ovanför skrev jag för kanske 40 min sen. Nu börjar det bli lite bråttom, ska möta tjejerna nere på stan halv sex och här sitter jag i pyamas. Ujuj.

Ha en fin kväll! /Lovisa

låt oss kollidera våra kloka huvuden ihop

Godkväller!
Haft en bra dag? Min har varit skön. Först spanska, sen några timmar med Montecore i bibblan. Sen fysik och biologi. Efter skolan låg jag och Emelie på gräset och läste ännu mer. Jag blev lite räka. Hehe. Igår var förresten också väldigt skönt. Istället för att gå på skolkampen så fikade jag och Anna på Waynes och gick runt på stan.

Imorgon blir det roligt med Talangkampen, jag kommer såklart att vara jättenervös för Annas skull. Haha. Nä, men jag vet att hon kommer rocka så det är inget att vara nervös över. Efter det blir det iallafall lite vattenpipa och annat mys hemma hos Em's kompis. På lördag är det klassfest hos Stina! Roooligt.

Men nu ska jag läsa ut Montecore. See ya! /Lovisa

med blommor och blad

Halloj!
Först och främst: graaaaaatttiiiiss till Anna som blir ett jordsnurr större idag! Hoppas din dag har varit och blir fin. Om inte så kommer jag om en timme och gör den lite finare, haha! Förresten ni kommer väl ihåg att ni ska heja på henne på fredag? Talangkampen it is.

Nu skulle jag egentligen haft kemi på Ångström men jag var konstigt nog inte så sugen på det. Hehe. Vet inte vad mer jag kan förtälja er... Det var nog allt egentligen. Återkommer senare!

Fetaste pussen till Anna och liten puss till er andra. /Lovisa

joakim.



Appropå den där lilla skiten som fyllde år igår så kläckte hon ur sig häromdagen att hon ska se Thåström live i sommar. Förband till en Kent-konsert hon ska gå på dårå. Blev jag grön av avundsjuka? Svar ja. Fast drömmen hade såklart varit att se hela Ebba Grön...

grattis till syster och mor

Hej!
Idag har jag pussat på Sofia som fyller år och på min mor som ju är en mor. Vi firade Sofia ute trädgården med paket och blåbärstårta. Ungen fick bl.a. en resa till London och en söt liten Ipod. Inte avundsjuk alls, nej nej. Imorgon ska man ha läst ut en bok på engelskan. Jag har inte bröjat läsa min än så nu är frågan och jag ska räzerläsa ut den resten av dagen eller om jag helt enkelt ska skita i det? Lutar åt det senare måste jag säga...

Igår var trevligt iallafall. Jag och peggy åt nere på stan, träffade jordens mest mystiska tjej, åkte hem till mig, lekte, såg film och spelade guitar hero. När solen hade gått upp igen åkte hon hem och jag däckade.

En puss till er också. /Lovisa

HAHAHA



Innan det här har hon gått runt och vinglat jättelänge. Hahaha, alltså det här händer bara Heba! Andra fallet är bäst, haha. Ojojoj.

leva livet leva livet

Hello friends!
Har inte kunnat skriva på ett tag för bloggen har flyttats, men nu verkar det funka igen!

I torsdags hade jag först muntligt nationellt prov i spanska. Det gick väl helt okej. På eftermiddagen var vi ute med Berts båt! Det var skojigt. Vi tog roliga prover i vattnet och från botten. Sen när den andra halvan av klassen var på båten fick man gå runt vid strandkanten och fånga djur och sånt i vassen. Haha, jag älskar att vara naturare. Ska lägga upp en film snart på Heba när hon var ute i vattnet med sånna där vattentäta byxor, åh herregud var år och dar sen jag skrattade så mycket!

I fredags, igår alltså, var jag väldigt trött och bakis. Kvällen innan var jag nämligen hos Emelie och hjälpte henne att fixa iordning sig inför en skiva hon skulle på. Och då råkade jag förfesta "lite" med dom också och ja... Hehe. Iallafall var var det inte så lång skoldag som tur var och efter det mötte jag upp Föl och hennes Sto på stan och gick runt och letade födelsedagspresenter till Föl. Tänk att hon blir 4 (?) år åp tisdag! På kvällen åt jag på restaurangen Peppar Peppar med familjen för att fira syrran lite i förskott. Det var mysigt... Sen cyklade jag hem till Anna och kollade på Paris je t'aime med henne. Också mysigt...

Idag ska jag ner på stan och träffa en vän och gå lite ärenden. Sen kommer peggy till mig ikväll och så får vi se vad vi hittar på.

Ha en finfin lördag nu! Pis. /Lovisa

i belive in claude thats me

Hejhejhallå!
Sitter i skolan, har haft spanska nu på morgonen och vi hade muntligt NP. Gick väl helt okej. Så nu har jag hål till 10.50 då vi har fysik. Sen är det grillunch! Gott... Igår var jag på stan med mor min och köpte presenter till syrran. Blev även världens gulligaste regnrock till mig och en mascara. Regnrocken har massa rosetter på sig. Alltså målade på sig. Den är fin så nu vill jag ha regn. Hm annars igår hade jag riksprovet i kemi. Det var ju ungefär som att försöka göra ett prov på kinesiska men hehehe... Det blir nog bra... Efter det klippte jag lite i peggys hår. Det blev... eh ja, klippt. Haha.

Nu tänkte jag sitta och läsa Montecore här i bibblan. Eller så går jag upp och snickelisnackar lite med Sabina... Ha en ljuvlig dag! Tjao. /Lovisa

with supreme visions of lonely tunes

Tudiloo!
Mår ni bra? Jag mår fint bara fint. Dock ryslig trött då jag råkade fastna i telefonen halva natten igår... Menmen. I skolan hade vi först matte (egentligen först spanska men eh jag orkade inte det idag) där vi fick tillbaka nationella provet. Fick en liten shock då jag fick VG+! Wow det trodde jag faktiskt inte, var ju sjuk och hade knappt pluggat... Sen var det iallafall fysik och sen lunch och sen egentligen engelska men jag drog till frisören istället. Så nu har jag nytt fint hår. Hon gjorde ljusa slingor med hätta så håret skiftar i ljusbrunt/honungsblont/brunt. Jättefint är det! Sedan klippde hon 5 cm och klippte upp lite i fram också.

Nu tänkte jag plugga kemi... Ha det bra, ciao! /Lovisa

LET THE SUNSHINE IN



Slutscenen i Hair är ju så förjäkligt bra. Älskar låten (vilken musikklasserna förövrigt också körde idag i deras popuri). Och dom sista minuterna får mig att vilja åka ut i världen och kriga för fred. Det är ju egentligen så sjukt att uttryck som "jag önskar mig fred på jorden" fnissas åt idag. Människor är allt bra dumma i huvudet.

Nä, nu släpper vi världsproblemen för denna dag och säger PEACE och godnatt! /Lovisa

dagens bild(er).

image262
image263

På måndag ska jag till frisören. Skulle jag få vad som helst så skulle jag vilja ha flickan här ovanförs hår. Vet inte om det kommer gå då jag ju har rätt brunt hår nu. Vi får se. Är hon inte söt för övrigt? Hon heter Zippora Seven och fotografen heter Derek Henderson.

Nu ska jag äta oxfilé, ostbricka och annat smarrigt. Sen ska jag kolla på Hair med familjen! Mysigt!

/Lovisa

nattlig vandring

Godkväll... eller godmorgon... eller vad man nu säger.
Är precis hemkommen från en nattlig vandring med anna (peggy-anna alltså). Innan var vi hos mig och såg på roliga klipp, allt ifrån Hajk till Outsiders (haha) tillsammans med rosé och annat smått och gott. Guitar Hero körde vi också. Men sen kom min syrra ner och ägde oss så då var det inte så roligt längre... Haha. Under dagen sov jag först riktigt länge och sen åkte jag bort till gränby centrum och träffade anna och gick i affärer och fikade på espresso house och sånt mysigt.

Imorgon skulle jag egentligen gått och kollat på en teater + någon slags manifestation som hebisen ska vara med i men jag tror inte jag orkar det för den är klockan 13... Men klockan tre ska jag iallafall på vårkonserten! Alltså oh my oh my kan inte förstå att det redan är vårkonsert-tider. Det betyder ju att det är supernära sommaren. Åååh!

Nä nu borde jag verkligen sova. Godnatt vänner. /Lovisa

new words a love so strong it tears their hearts

Hej på er.
Hur mår ni? Jag känner verkligen för att däcka, är så himla trött. Väldigt skönt att ha gjort både engelska nationella och biologi-provet iallafall. Båda gick nog bra. Nu tänker jag bara ha det skööönt i några dagar. Eller egentligen borde jag börja plugga till kemislutprovet som är på onsdag nästa vecka... Det kommer att bli ett skämt. Men men det gör inget!

Nu ska jag nog laga till nått smarrigt och kolla på Top Model och Greys Anathomy som jag missade igår. Och imorron är det ledigt, fy bubblan vad skönt. Då ska jag nog upp till GC och träffa lite fint folk och handla lite smått och gott.

Pussochkram /Lovisa


dagens bild och lite annat.

image261

Twiggy. Vilket hår. Foto: Richard Avedon

Jag borde plugga nu. Nä gud så trist.
Idag har jag pysslat ihop ett par fina små klips. Att ha till öronen. Med stjärnor. Sen köpte jag ett par ballerinas också. Bra där Lovisa att köpa ett par skor som faktiskt kommer gå att gå i utan att få smärtor.
Snart börjar Ugly Betty och sen DH. Roligt. Hejdå.

/Lovisa

un viaje que me gustaría hacer

Kära blogg.
Måndag igen, tiden går väl för snabbt alltså. Men ganska skönt är det ändå för jag längtar efter sommarlovet! Det kommer bli så grrrrymt. Well denna måndag har bjudit på en fysiklektion. Och sen nationella prov i spanska. Det var ett litet äventyr men sånt kan ju också vara kul. Nejmen, nog får jag G iallafall. Fast jag tänker tvinga min lärare att ge mig VG i betyg. Sådetså. Det var iallafall läsförståelse och sen skriv-delen. Rubriken till vad jag skrev om ser ni här ovan. Ni kan ju bara gissa vilket resemål jag valde... Hihi, Paris såklart.

Vad händer annars i veckan då?
På onsdag skulle vi fika tillsammans med Lisa (vår bibliotikarie) och Sabina (vår SYO-konsulent) men nu har något mystiskt hänt med Sabina så vi får nog ta det en annan dag.
På torsdag biologiprov. Kanske borde börja plugga nu? Äsch jag kan det där redan ändå.
På fredag har vi ledigt! High five för det!
På lördag ska jag kolla på en teater på Stora Torget som Heba är med i. Sen är det musikklassernas vårkonsert.
... Sedan får vi se.

Snart ska vi gå ut och käka. Latmaskar till föräldrar jag har som inte ens orkar laga lite middag.
Väldigt vänliga hälsningar /Lovisa

tror du på magi?

Hej alla fina!
Det vara allt ett litet tag sedan jag uppdaterade. Det här har jag gjort dom senaste dagarna:

Torsdag:
Var sjuk och mådde pyton.
Mådde lite bättre frammåt eftermiddagen så då satt jag ute och solade en stund.
Pluggade nästan ingen matte men tänkte "det går bra ändå!"
Träffade peggy på kvällen på hennes jobb. Hon städade och jag dansade till Bailando.

Fredag:
Gjorde matte C-nationella. Det gick bra!
Åkte ner på stan och lyssnade på Wik-elever som sjöng, träffade Heba och kramade hejdå.
Åkte till John på kvällen.
Spelade ölspelet
Shotade absint.
Studsade studsmatta.
Grät när Anna sjöng för mig.
Dansade.
Hängde vid Johannes grill och kiosk (hahaha).
Åt paj mitt i natten.

Lördag:
Åkte till Wik med Anna och hennes papi och gick på Wik-dagen. Kollade på konst, lyssnade på musik.


Och nu sitter jag här. Har precis lagat och ätit en middag. Gott. Snart kommer Anna. Vi ska kolla på Sex and the City, käka Ben & Jerrys, sitta i hängstolarna på min balkong och röka cigaretter. Låter det som att det kommer bli en mysig kväll? Ja-a.

Ha en lika mysig myskväll du också. Eller en galen partykväll. Men gör inget som inte jag skulle gjort!
Bye! /Lovisa

9a.

Hej!
Åh såg precis klart sista avsnittet av dokumentären Klass 9A, herregud vad jag grät. Haha, typiskt mig. Men ni måste se den om ni inte har sett den. Finns på svts hemsida. Så himla bra. Men nu mår jag inte alls bra, har känt mig jätterisig hela dagen och nu när jag grina så mycket så började hela huvudet dunka också. Perfekt timing att bli sjuk, INTE. Har inte kunnat plugga nått på hela eftermiddagen. Men jag blir hemma från skolan imorgon så förhoppningsvis känner jag mig bättre då och kan plugga matte då.

Nu ska jag ligga här och tycka synd om mig själv. Puss. /Lovisa

dagens bild.

image260

Har blivit mycket Paris-snack den senaste tiden.
Maya var ju där i helgen och hon var smått lyrisk i mejlet jag läste nyss. Man längtar ju inte direkt dit mindre. Bilden är fin.

Bild: www.flickr.com/photos/mbodge

dagsverke.

Hej gullisar!
Idag har det inte varit någon skola men därimot operation dagsverke. Jag har tvättat fönster här hemma. Sen kom Anna förbi och jag gjorde pannkakor som vi åt och sen hade vi siesta i hängstolarna på balkongen. Väldigt mysigt... Surri och föl...

När Anna hade gått så pluggade jag i nån timme tills jag tröttnade. Är ju matte-nationella på fredag, tror inte jag kommer orka plugga så mycket så det får gå som det går. :)

Jag lyssnar på
den här låten med Agyness Deyn, appropå kändisar som provar en ny karriär inom musiken... Hon är ju modell egentligen. I vilket fall gillar jag låten, skönt gung.

Ciao! /Lovisa

how soon is now?

Godeftermiddag folk!
Har varit jävligt seg hela dagen, lite bakis, men mest trööött. Dock tog jag tag i mig själv nånstans runt fyra-snåret och storstädade mitt rum. Ah, kändes mycket bra. Synd bara att om cirkus en dag kommer det vara stökigt igen. Förstår inte varför det ska vara så svårt att hålla ett rum städat... Ja, det lilla mini-lovet har förövrigt varit mycket lyckat. Det var roligt att träffa mina söta kusiner och min moster som hade massa Paris-tips och även lite gamla kläder som jag fick. Igår åkte jag in till Uppsala igen och spenderade kvällen med Anna från klassen, jordgubbssnören, rosé och lite barnfilmer. Sånt sitter ju aldrig fel.

Hoppas ni också hade en fin helg, nu ska jag gå och äta något näringsrikt (min kost idag har bestått av nudlar...).
Adios! /Lovisa

falling down.


Världens vackraste Scarlett Johansson har ju gjort musik och här är hennes första singel från det nya albumet. Hm, ganska mystisk... Kan inte riktigt säga om det var bra eller dåligt. Men Scarlett är snygg iallafall.

keep your 'lectric eye on me, babe!

Hej käraste bloggen!
Sitter på landet och fryser om fötterna, ska gå och sätta mig framför brasan istället. Idag har jag varit en äkta husmor och städat hela köket här på Gräddö. Och här snackar vi skrubba golven, väggarna, skåpen, dra ut spisen och skrubba den, ta ner alla prydnadskrukor och grejer från hyllorna och diska dom. Ujujuj. Men nu skiner det!

Igår hade jag det väldigt trevligt! Blev en mys-Valborg. Först picknick i Johns trädgård med svenska jordgubbar, skön musik och en stekande sol. Sedan grillning hemma hos Sanna på kvällen. Väldigt mysigt. Påvägen hem från Sanna fick jag dock lite kramper i magen, eller inte bara jag utan Anna och David hade också smärtor så vi begav oss hem till John igen och kröp ner under hans duntäcken och kollade på film.

Imorgon kommer min moster, hennes man och mina kussar hit. Då ska vi leka! Men först ska vi lyssna på dagens låt. Oj vad jag har knarkat Bowie idag.

(David Bowie - Moonage dagdream)

Över och ut! /Lovisa